Glimt fra starten i Grimsbu

Seppalaløpet 2014 er i gang! Her et lite videoglimt fra starten i Grimsbu. Jon Einar Solhaug hadde startnummer 1 på brystet, og i likhet med de andre deltakerne venter han en varm og svett tur over fjellet til sjekkpunktet i Markbulia.

John Einar Solhaug fra Asker Trekkhundklubb var førstemann ut i Seppalaløypa.

John Einar Solhaug fra Asker Trekkhundklubb var førstemann ut i Seppalaløypa.

Den store utfordringen for deltakerne blir antakelig å kjøre klokt med tanke på det varme været. Termometeret viser 10 varmegrader nede i dalen, og for hundene er det utvilsomt i heteste laget, og aller verst for de polare hundene.

Løypa stiger 400 meter opp i høyden den første mila, så varmesjokket blir nok merkbart for mange særlig i begynnelsen. Temperaturen synker jo høyere opp de kommer, men varmegradene holder stand på hele den 37 kilometer lange turen over fjellet til Einunndalen.

Sofus Unneberg fra Dramman Trekkhundklubb stilte i shorts på startstreken.

Sofus Unneberg fra Dramman Trekkhundklubb stilte i shorts på startstreken.

Sofus Unneberg fra Drammen THK valgte like godt å kjøre ut fra starten antrukket i en luftig shorts.

– Jeg har langbukse i pulken hvis det blir for kjølig, sa den smilende drammenseren før han satte kursen mot høgfjellet.

Men om det er i varmeste laget på dagtid, så er det fortsatt nattekulde i Folldalsfjella. På sjekkpunktet i Markbulia kan temperaturen fort synke ned mot 15-20 minusgrader. Da kan det vel hende at også Sofus Unneberg må få på seg litt varmere klær.