Sjekkpunkt Markbulia

Sjekkpunktet i Markbulia er like ved Tyrilistiftelsens hytte.

Sjekkpunktet i Markbulia er like ved Tyrilistiftelsens hytte.

Et sjekkpunkt i Seppalaløpet skal være et ekte «villmarkssjekkpunkt» der kjørere i stor grad må klare seg på egen hånd uten assistanse av store handlerteam som ordner med mat og luksuriøs overnatting.  Slik blir det også i årets Seppalaløp!

Sjekkpunktet i år blir ved hytta til Tyrilistiftelsen/Frankmotunet i Markbulia i Einunndalen, «Norges vakreste og lengste seterdal».

Når kjørerne ankommer sjekkpunktet blir de anvist plass på myra nedenfor hytta. Der må de hente kaldt vatn og sørge for foring og stell av hundene helt uten hjelp av handlere. Det blir ikke halm, og i statuttene for løpet heter det at kjørerne må sjøl bringe med seg liggeunderlag eller dekken til hundene.

Kjørerne er pålagt å ha med sovepose og telt i sleden, og skal overnatte ved siden av sitt eget hundespann. De må også være sjølforsynt med egen mat, og får ikke motta hjelp eller matservering av handlere.

Det planlegges en jubileums-markering i gamma oppe ved Tyrilihytta i løpet av lørdagskvelden. Programmet er ikke endelig klart, men gamma gir plass til et hundretalls personer, så her håper vi at det blir en hyggelig, sosial sammenkomst for kjørere og handlere.

Spesielt for handlere og publikum: Det går IKKE bilveg helt fram til sjekkpunktet, men det er relativt kurant for handlere og publikum og ta seg fram til sjekkpunktet. Normalt vil det være mulig å gå uten ski ca. 1 km fra parkeringsplassen i Moskardet – men ta med skiutstyr for sikkerhets skyld! Fra parkeringsplassen og vegkrysset i Morskardet følger man vegen til høyre/nordøstover i retning Markbulia – altså ikke hovedvegen innover Einunndalen.

Atkomst til parkeringsplassen i Moskardet: Følg Fv.29 ca. 8 km fra Grimsbu i retning Alvdal. Ta av fra fylkesvegen og følg Einunndalsvegen (bomveg med kortterminal) opp til parkeringsplassen ved Moskardet.

Hundestell en kald vinterdag i Markbulia.

Hundestell en kald vinterdag i Markbulia.