Om løypedistanser og løypeprofil

Seppalaløype-2015-profil

Vi har fått noen spørsmål om løypedistansene og løypeprofilen foran årets Seppalaløp. Fram til nå har det vært noe usikkerhet om valget av eksakt løypetrasé og plassering av sjekkpunkt, men slik planene er nå blir hovedløpet ca. 2 x 30 km, mens Miniseppala kjører 2 x 15 km.

Fra Spidsbergseter gjør hovedløpet først en 15 km runde rundt Svartfjellet. Her er det stort sett moderat stigning fra ca 910 moh opp til løypas høyeste punkt på ca 1050 moh. før løypa svinger seg nedover mot dalbunnen igjen og passerer nedenfor alpinanlegget og fortsetter opp til vegkryssingen over Fv27. Her blir det drikkestasjon og vakter ved vegen. Etter vegkryssingen fortsetter løypa med en veldig slak stigning de siste 15 kilometrene til sjekkpunktet ved Remma.

Miniseppala kjører fra hotellet direkte opp til kryssingen av Fv27 og unngår dermed rundturen rundt Svartfjellet.

Begge distanser/klasser har felles sjekkpunkt ved Remma, der deltakerne henter vann fra elva. Miniseppala-deltakerne får tilbud om å overnatte i lavvo, øvrige deltakere overnatter i medbrakte telt.

Løypekart: