Flott Seppalahelg på Venabygdsfjellet

To sledespann på veg inn til sjekkpunktet i Remmadalen på Venabygdsfjellet. (Foto: Kjetil Svanemyr)

To sledespann på veg inn til sjekkpunktet i Remmadalen på Venabygdsfjellet. (Foto: Kjetil Svanemyr)

64 ekvipasjer stilte til start i årets Seppalaløp på Venabygdsfjellet. 59 av dem fullførte løpet i fin stil, og de fleste syntes å være enige om at de hadde hatt en flott løpshelg i fjellet på østsida av Gudbrandsdalen.

Terje Svendsrud i slede 8-spann klassen ble den heldige vinner av en splitter ny vannkoker fra Troll. Foto: Kjetil Svanemyr)

Terje Svendsrud i slede 8-spann klassen ble den heldige vinner av en splitter ny vannkoker fra Troll. Foto: Kjetil Svanemyr)

Løpet startet lørdag kl. 13.00 ved Spidsbergseter med fellesstart for hver klasse. Alle klassene unntatt Miniseppala kjørte først en runde på ca 14 km rundt Svartfjellet før løypa krysset Fv27 og fortsatte 13 km sørover langs Trolløypa til villmarkssjekkpunktet i Remmadalen. Miniseppala tok snarveien fra Spidsbergseter opp til vegkryssingen, og fikk dermed en dagsetappe på ca. 14 km.

På sjekkpunktet ble det satt opp mer enn 60 telt i grensen mellom bjørkeskogen og snaufjellet. De fleste som kjørte nordisk stil valgte å ta hundene med seg inn i teltene mens sledehundene måtte ta til takke med overnatting under åpen himmel.

Søndag var det klart for ny fellesstart på hjemturen kl. 09.00, med 10 minutter intervall mellom klassene. Returen fulgte samme løypetraséer som lørdag.

Jørgen Meland før starten ved Spidsbergseter lørdag formiddag.

Jørgen Meland før starten ved Spidsbergseter lørdag formiddag.

Tilbakemeldingene fra deltakerne tyder på at de var godt fornøyde med både sporkvaliteten, merkingen og arrangementet forøvrig. De tre første som passerte målstreken ved Spidsbergseter søndag opplevde riktignok å kjøre feil i et løypekryss bare få kilometer fra mål. Forklaringen viste seg å være at løypemaskina fra hotellet hadde vært ute og laget et nytt løypekryss etter at løypekjøreren fra arrangøren hadde kjørt gjennom og remerket løypa søndag morgen. Det nye løypekrysset ble dermed stående umerket da de første kjørerne kom. Den manglende merkingen ble raskt korrigert, og med unntak av de tre første 1-spann kjørerne fikk det ingen konsekvenser for resten av feltet.

På vegne av arrrangøren Folldal Trekkhunklubb takker vi alle deltakere og medhjelpere for gjennomføringen av Seppalaløpet 2015. Hvor og når neste års Seppalaløp blir arrangert kommer vi tilbake til på et seinere tidspunkt.

Se resultatliste fra løpet.

Sjekkpunktet i Remmadalen. (Foto: Kjetil Svanemyr)

Sjekkpunktet i Remmadalen. (Foto: Kjetil Svanemyr)

Sjekkpunktet i Remmadalen. (Foto: Kjetil Svanemyr)

Sjekkpunktet i Remmadalen. (Foto: Kjetil Svanemyr)

Bålkos på sjekkpunktet. (Foto: Kjetil Svanemyr).

Bålkos på sjekkpunktet. (Foto: Kjetil Svanemyr).

Bålkos på sjekkpunktet. (Foto: Kjetil Svanemyr).

Bålkos på sjekkpunktet. (Foto: Kjetil Svanemyr).