Mini Seppala for deg mellom 15 og 20 år

Vi ønsker dere yngre og litt nyere utøvere velkommen til Mini Seppala! Vi håper på å se mange av dere her. Dette er en liten prøvelse om hva Seppala egentlig går ut på og det skal være gøy, lærerikt og sosialt. Minner også om at alle fra 17 år kan stille i tur klasse, her kjører dere samme løype som de i mini seppala, men dere må ordne alt selv. Dette blir heller ikke en godkjent seppala distanse, men en fin mulighet for å prøve seg og se hvordan dette er :)

På tide med avveksling? Kvalitetstid med hunden(e)? Eller bare komme seg litt ut?

Synne Knag klar for miniseppala. Alle hjelper hverandre! Foto: Lotte F. Fladeby

Synne Knag klar for miniseppala. Alle hjelper hverandre! Foto: Lotte F. Fladeby

MINI Seppala, Årets mest nostalgiske eventyr går av stabelen 18-19 mars på Veldre sag! For deg mellom 15-20 år.

“Vinteren 1925 brøt det ut difteri-epidemi i Nome. Svært mange ble syke og flere barn døde. Serum var det eneste som kunne kurere sykdommen. Lagrene i Nome var små og de kunne ikke stå imot en epedemi. Vinterstid var Nome isolert fra resten av verden. Havet utenfor byen var frosset og eneste kontakt med omverdenen var med hundespann. Nome måtte ha serum.”

Dette er bakgrunnen for hva du skal begi deg ut på, men i mye mer lystige omgivelser. Seppalaløpet er til minne om nettopp denne situasjonen. Bli med på årets gjennomføring!

Det foregår slik:

Dag 1: Start Veldre sag med det nødvendige for overnatting for deg og hunden(e) i pulken/sleden. Kjør første etappe (rundløype ut fra Veldre sag og inn i fantastiske langrennsløypene tilknyttet anlegget, for deretter å returnere til Stadion), for deretter å komme til leiren. Her vil du og hunden(e) bo over natta.
Dag 2: Pakk sammen sakene dine, andre etappe venter. Du skal igjen ut i en rundløype I disse flotte omgivelsene, før du nok en gang returnerer inn på Veldre sag stadion og fullfører løpet!

Mat til utøver i mini Seppala står BHK for, det eneste du må tenke på er:

  • Sovepose
  • Underlag til utøver og (om nødvendig) for sin(e) hund(er)
  • Dekken til hund
  • Hodelykt
  • Ekstra skift
  • Fôr/skål til hund(er)
  • Kobbel eller “kjørekjetting” til hund(er)

I 1-span benyttes en pulk med totallengde på minimum 110 cm. Ved bruk av 2-spann må det benyttes brems på pulken. Med slede er det lov til å bruke opptil 4 hunder (ny regel), og du må ha anker og matte. Vi anbefaler dere alle titte på vanlige kjøreregler samt regelene for miniseppala HER.

BHK stiller med lavvo/stort telt, så miniseppala deltakere trenger IKKE å ha med seg dette. Lavvo er utstyrt med ovn, slik at det blir godt og varmt ti teltet. Bål ute vil også bli tent.

Er du en fartsdemon, kan det fort tenkes at det kan bli litt dødtid i teltet. Det kan jo derfor anbefales og ta med seg f.eks en kortstokk e.l. Men, husk samtidig at vekta er viktig! Det anbefales derfor ikke å fylle pulken med sukker.

Vi stiller med en ansvarlig person i teltet som har ansvar for deltakerene i Mini Seppala.

Pakk pulken/sleden, ta med bikkje(r) å still i årets mini Seppala!

Vi sees på Veldre sag!